Journey

18 March 2011

Belajar di perantauan



Bissmillahirrahmanirrahim,

Setiap orang ada cita sendiri,macam aku budak lepas spm :p memang pening ah nak belajar dekat mana,kalau ibu bapa aku especially mak aku memang dia sarankan UITM,bukan UITM dekat Pahang,Melaka tapi dekat Shah Alam sendiri

Woooooi ! Kau tahu tak bukan mudah untuk dapat UITM Shah Alam,tak silap aku dia pandang siapa dapat A dalam Addmaths memang dia bagi keutamaan . Cis trial aku aritu A pun tak smpai jangan cakap A,C pun tak smpai /sobs sobs sobs

Kadang-Kadang aku teringin nak belajar dekat luar negara,yerlah aku tahu ye aku tahu . Mesti korang cakap 'ni mesti nak pi Korea budak ni' haha tak lah ,manada. Course yang aku ambil pun tak ada kena mengena dengan korean heheheheeh :p

Aku semestinya nak belajar ACC,maybe nak ambil ACCA atau CIMA. Kalau dekat Malaysia ni,Universiti yang terbaik adalah Taylors sebab dia memang ada banyak kemudahan tak pun Sunway college dia pun terbaik dalam CAT tapiii apakan daya saya bukan orang yang berada,nak masuk situ pun bapak mahal nak mati heh :P




Kalau pasal acc,pasal ACCA semua ni,yang memang patut aku pergi ialah UK yurp,sebab soalan SPM semua depa yang buat ! Memang susah nak mati kau tahu hahahaha :P So mcm SPM ni tak silap aku,dia soalan CAT daripada UK,kalau kau dapat A perghhh senang ah kerja nanty tak yah buang masa nak ambil lagi paper,terus sambung belajar ambil ACCA besssst kaaaan !!

Tapi kan tak kira dimana kita berada,tak kira lah kita belajar dekat mana,yang penting nilai nak belajar tu ada dalam diri kita. Semua tempat sama je :' ) . Jangan lupa usaha ye dooook

Memang best,tapi aku pun xpasti berapa aku dapat heheehehhehehehe

Moga2 dapat lah 9A heheheeh insha-Allah amin amin,kalau tak dapat 9A maybe bukan rezeki aku ehehehe tapi biarlah keputusan aku tu better than PMR tu je aku mampu cakap. Cukuplah

Okay lahhh boooooi
Assalammualaikum

No comments: